Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Skyggeutvalgets grunnlag

Skyggeutvalget springer ut fra de såkalte «Brukerstemmene på rusfeltet». Brukerstemmene er et løst sammensatt nettverk av folk med forskjellige erfaringer fra og med rusmiljøene. Da Solbergregjeringen nedsatte «Rusreformutvalget» våren 2018 var det mange brukerstemmer som var skuffet over at utviklingen gikk for langsomt. Ønsket er en gjennomgripende reform som bryter med strafferegimet som har rådet grunnen i 50 år. Skyggeutvalget påtar seg oppgaven som Rusreformutvalget ikke tok.

Utvalget har først og fremst en brukerprofil som søker bredt samarbeid med organisasjoner og fagpersoner i tillegg til andre brukere. Vi søker både tilslutning til mandat og i enkeltsaker. Alle brukerorganisasjoner i tillegg til Foreningen for en tryggere ruspolitikk har blitt invitert til samarbeid og blant utvalgets medlemmer sitter medlemmer i forskjellige organisasjoner og uavhengige brukere. Medlemmene sitter som privatpersoner.

Vår målsetting er å utmeisle morgendagens politikk slik vi mener den bør være. Vi vil først og fremst basere vårt arbeid på brukererfaringer og annen kunnskap og sørge for at brukerstemmene både blir lyttet til og tillagt vekt.

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: